Çok çeşitli tiplere, tasarımlara ve teknik özelliklere rağmen, işitme cihazları, bir kişinin sesleri daha iyi duymasını ve konuşmayı daha net anlamasını sağlayan ve iletişim becerisine genel bir katkı sağlayan küçük, takılabilir elektronik cihazlar olarak tanımlanabilir. Hatta işlemci kapasiteleri itibariyle güçlü mini birer bilgisayar niteliğindedirler.
Neredeyse tüm işitme cihazı türleri, sonucun her kişi için farklı olması gerekmesine rağmen benzer şekilde çalışır. İlk olarak, ses, sesin elektronik, dijital bir sinyale dönüştürüldüğü minyatür bir mikrofon aracılığıyla alınır.
İkinci olarak, sinyal kullanıcının işitme kaybının ihtiyaçlarını karşılamak için işlenir, güçlendirilir ve değiştirilir.
Son olarak, bir alıcı (minyatür hoparlör), işlenen sesi işitme cihazı sisteminize uygun kulaklık tipi aracılığıyla gönderir.
İşitme duyunuzu test eden odyoloji uzmanı, sadece işitme kaybınıza değil aynı zamanda yaşam tarzı ihtiyaçlarınıza da bağlı olarak işitme cihazlarının yardımcı olup olmayacağını ve ne tür işitme cihazlarının yardımcı olacağını tartışacaktır. Daha da önemlisi, çoğu insan gibi her iki kulakta da işitme kaybınız varsa, iki işitme cihazı kullanmayı tercih etmelisiniz; bir işitme cihazı çoğu kez yetersizdir.Neredeyse tüm yeni işitme cihazları dijitaldir. Bu, hem işitme kaybınızın hem de yaşam tarzınızın ihtiyaçlarına uyacak şekilde kişiselleştirilerek programlandıkları anlamına gelir.
Yeni işitme cihazlarına alışmak zaman alır ve muhtemelen işitme uzmanınıza, onlarla biraz deneyim kazandıktan sonra bir veya daha fazla ince ayar yaptırmanız gerekecektir.
Tüm dijital işitme cihazlarının, kalabalık bir grup içinde, bire bir konuşma, sessiz bir oda veya daha gürültülü yerler gibi farklı ortamlar için farklı ayarları vardır. Bireysel ihtiyacınızı karşılamak için programlanmış işitme cihazları sayesinde yaşam standardınızın yükseleceğini unutmayın.
İşte burada gelişen yeni teknoloji harikalar yaratıyor. Öncelikle 2 işitme cihazı birbirleriyle haberleşiyorlar, yani birine yapılan ayar diğerine transfer ediliyor. Telefon görüşmeleri eller serbest işitme cihazlarına aktarılıyor. Bluetooth teknolojisiyle işitme cihazı kullanıcıları diledikleri müziği, video ya da TV’nu kolayca dinliyor ve izliyor. Şarj edilen yeni nesil cihazlar bir tam gün boyunca kullanıcısına kesintisiz hizmet veriyor ve daha da ilginç olanı bu cihazların ayarları evinizin/ofisinizin konforunda uzaktan yapılabiliyor. Düşünün ki yazlıktasınız ve işitme cihazlarınızı ayarlatmanız gerekli – bir akıllı telefon uygulamasıyla bu da mümkün. Son olarak üst grup cihazlarda cihazın belirli işlevleri için kulağınıza çift tıklamak bile yetiyor – Nasıl ama?
Uyumlu olduğu cihazlar:
Phonak Audeo Paradise
Phonak Audeo Marvel
Standart USB-C şarj çıkışına sahip Mini Şarj Cihazı, iki adet Audeo M-R işitme cihazı için kompakt bir şarj cihazıdır.
Uyumlu olduğu cihazlar:
Phonak Bolero Marvel
Phonak Audeo Paradise
Phonak Audeo Marvel
Tüm Marvel RIC veya BTE işitme cihazları için kompakt bir şarj cihazıdır.
Uyumlu olduğu cihazlar:
Phonak Bolero Marvel
Phonak Audeo Paradise
Phonak Audeo Marvel
Şarj edebilme, kurutma seti ve sert kapaklı koruma kutusu özelliklerini bir arada içerir. Ayrıca suya karşı dayanıklı olan sağlam kutusunun içerisinde bir adet de temizleme fırçası bulunur.
Priz bulamadığınız zamanlarda işitme cihazlarınızı şarj etmek için Phonak Güç Ünitesi. “Çok Amaçlı Şarj Cihazı’nnın” altına kolayca takılabilir.